Programma

Met Apeldoorn 1900 brengen we de historische identiteit van de stad tot leven. Jaarlijks worden er activiteiten georganiseerd en richten we een expositie en buitenmuseum in omtrent een centraal thema.

De viering van 75 jaar vrijheid en de bevrijding van Apeldoorn zou in april van start gaan met een erfgoedfestival en een buitententoonstelling. De nodige wijzigingen vanwege corona betekenden dit jaar helaas geen grootse kick-off, maar het Buitenmuseum 75 jaar vrijheid is vanaf 1 juli te bezoeken!

 

BUITENMUSEUM – DE BINNENSTAD & HET CULTUURKWARTIER

Wanneer? 1 juli t/m 25 oktober 2020
Waar? 50 locaties in de Apeldoornse binnenstad

Het was op 17 april van dit jaar precies 75 jaar geleden dat Apeldoorn door de Canadezen bevrijd werd. Met tanks kwamen ze over de Deventerbrug, op weg naar het centrum alwaar ze feestelijk en uitgelaten onthaald werden. In de tentoonstelling Buitenmuseum 75 jaar vrijheid ontdekken inwoners en bezoekers de bijzondere verhalen die verbonden zijn aan de bevrijding van Apeldoorn.

De tentoonstelling brengt op ruim 50 locaties de bevrijding van Apeldoorn in beeld met historische foto’s uit CODA Archief. De diverse verzameling beeldmateriaal is verspreid door de binnenstad en het Cultuurkwartier te bewonderen.

De locaties van het Buitenmuseum zijn verzameld op een routeflyer. Deze flyer en een set ansichtkaarten zijn, zolang de voorraad strekt, gratis verkrijgbaar bij de deelnemende locaties. Het Buitenmuseum is een initiatief van ACEC, CODA, GIGANT, winkeliers, ondernemers en Centrummanagement Apeldoorn.