Programma

Met Apeldoorn 1900 brengen we de historische identiteit van de stad tot leven. Jaarlijks worden er activiteiten georganiseerd en richten we een expositie en buitenmuseum in omtrent een centraal thema. Apeldoorn 1900 Werk & Ambacht heeft plaats van 2 september tot en met 28 oktober 2018. Bekijk hieronder het programma.

Smederij - Apeldoorn 1900

Bij de smederij van Hessel Landaal aan de Korte Kanaalstraat wordt een paard beslagen, 1910 Collectie CODA Archief

Kick-off Apeldoorn 1900 Werk & Ambacht

Tijdens de Kick-off van erfgoedfestival Apeldoorn 1900 bewonderde je Jugendstil-etalages, een ‘selfiespot’ met historische voertuigen, straattheater The Sound of Sewing en het Nostalgisch Akoestische Trio.

Bekijk meer foto’s van de Kick-off

Binnenmuseum – expositie in CODA Centrale Bibliotheek

Wanneer? 8 september t/m 31 december 2018
Waar? CODA Centrale Bibliotheek

CODA presenteert het thema van dit jaar middels de expositie Apeldoorn 1900 in CODA Centrale Bibliotheek. Met foto’s van ambachten in Apeldoorn door de jaren heen en de daarbij te ontdekken bijzondere verhalen. Ga mee terug in de tijd; Jugendstil-affiches, winkels met prachtige gevels en de vele beroepen die Apeldoorn rijk was. Bekijk de actuele openingstijden van CODA.

Ketellappers voor de ketel van de zeepfabriek van De Haas & Van Brero aan de Waterloseweg (nu Prins Willem Alexanderlaan), 1920

Buitenmuseum – Apeldoorn 1900 in de binnenstad en het Cultuurkwartier

Wanneer? 2 september t/m 28 oktober 2018
Waar? Gigant, ACEC, CODA, VUE, diverse winkelstraten in Apeldoorn binnenstad
Uit de collectie van CODA Archief is een diversiteit aan historisch beeldmateriaal gebruikt dat in de binnenstad, het Cultuurkwartier en in CODA Centrale Bibliotheek te bewonderen is. Van 2 september tot en met 28 oktober vind je diverse beelden en bijbehorende verhalen bij Gigant, ACEC, CODA, VUE en in de etalages van verschillende winkels in de straten van de binnenstad van Apeldoorn.